کانال گرد گالوانیزه و کلیه تجهیزات مورد نیاز جهت نصب کانال اسپیرال، کانال کشی و ساخت کانال اسپیرال ، امروزه از جمله موارد بسیار مهم و اساسی در زمینه سیستم های تهویه مطبوع می باشد که در کنار انواع لوله خرطومی هوا کاربرد بسیاری دارد.
لازم به ذکر است که این نوع از کانال ها در طی عملیات کانال کشی و ساخت کانال برای راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع، هم به لحاظ زمان و هم از نظر اقتصادی کاملا کاربردی، ارزان و به صرفه می باشند.کانال اسپیرال چیست ؟
کانال اسپیرال گالوانیزه از جمله پرکاربردترین و پر مصرف ترین انواع کانال های فلزی در صنعت و ساختمان سازی می باشند که روز به روز بر شمار مصرف کنندگان آن در شهر های مختلف کشور افزوده می گردد. به طوری که برای ساخت کانال اسپیرال در شهر های تهران ، اصفهان ، شیراز ، اهواز ، تبریز ، مشهد روندی رو به رشد مشاهده می گردد. به عنوان مثال کانال اسپیرال اصفهان که پیشتاز می باشد.
در بسیاری موارد کانال های گرد جایگزین کانال فلکسیبل در ساختمان سازی شدند. زیرا فولاد گالوانیزه نیز در کنار داکت فلکسیبل با تمامی استاندارد های مربوط به ضوابط ساختمان سازی مطابقت دارد.
وقتی از ورق های فولاد گالوانیزه برای ساخت آن استفاده می شود، می توان از آن در بسیاری از زمینه ها استفاده نمود. استفاده از کانال گرد اسپیرال گالوانیزه جهت سیستم های هواساز و کانال تهویه در مکان های عمومی هم چون فرودگاه ها، فروشگاه های بزرگ و مکان های تجاری، داکت اسپلیت ساختمان های بلند مرتبه اداری و مجتمع های مسکونی، پارکینگ های عمومی مجتمع های بزرگ تجاری و اداری، کارگاه های صنعتی و کارخانه ها، مجتمع های تولیدی و سوله های بزرگ و … همگی از مواردی هستند که می توان نام برد.
علاوه بر انتقال هوا در سیستم تهویه مطبوع ، از آن می توان به عنوان لوله خرطومی مکنده برای جابجایی مواد نیز استفاده نمود. استفاده از فولاد گالوانیزه در ساخت کانال اسپیرال موجب می گردد تا در هنگام عبور مواد نفتی و روغنی و یا ذرات جامد، هیچ گونه اختلالی در کارایی کانال ها به وجود نیاید.
یکی دیگر از پرکاربردترین آلیاژ های مصرفی برای ساخت کانال اسپیرال همان ورق های آلومینیوم می باشد. این جنس از کانال های اسپیرال در مناطقی که درصد رطوبت بالاتری دارند، بیشتر می باشد. استفاده از ورق های آلومینیوم در ساخت اسپیرال موجب می گردد تا مقاومت آن در برابر رطوبت تا حد قابل توجهی افزایش یابد. به عنوان مثال از این نوع از کانال های اسپیرال می توان با اطمینان در محیط های مرطوب مانند مناطق شمالی کشور و یا نقاط نزدیک به دریا در جنوب کشور، استفاده نمود. ساخت کانال از این جنس به گونه ای می باشد که می توان اطمینان حاصل کرد که کوچکترین خللی در کاربرد آن ایجاد نمی گردد.

نوع دیگری از ورق های فلزی وجود دارد که به صورت محدود تری در ساخت اسپیرال مورد استفاده قرار می گیرد. ورق های استیل در واقع نوع دیگری از ورق های فلزی هستند که بیشتر برای محیط های بهداشتی در نظر گرفته می شود. ساخت کانال اسپیرال با استفاده از ورق های استیل موجب می گردد تا بتوان به سادگی آن را از هر نوع آلودگی پاک نمود و مشکل تجمع کثیفی و آلودگی بر روی سطح آن به مراتب نسبت به مدل های مشابه استفاده شده برای ساخت کانال، کمتر می باشد. از کانال اسپیرال ساخته شده از استیل برای محیط هایی همچون آزمایشگاه ها، بیمارستان ها، سرویس های بهداشتی، آشپزخانه ها و … استفاده می شود.
فارغ از هر نوع فلزی که برای ساخت کانال اسپیرال مورد استفاده قرار می گیرد؛ می توان ضخامت های متفاوتی را برای تولید آن در نظر گرفت. به عنوان مثال ساخت کانال اسپیرال در ضخامت های متفاوت 0.6 ، 0.8 ، 1 و 1.25 سانتی متر صورت می گیرد.
در بسیاری موارد نیز می توان از ورق هایی با ضخامت بیشتر تا حدود 2.5 سانتی متر در ساخت کانال استفاده نمود که با توجه به سفارش مشتری تولید می گردد.
کانال های گرد در طول های متفاوت تولید می گردند. اما به صورت معمول ساخت کانال اسپیرال به صورت شاخه های 3 متری می باشد. ساخت کانال در طول هایی در بازه بین 0.5 تا 6 متر هم امکان پذیر می باشد. که این مورد نیز با توجه به نیاز مشتری و بر اساس شرایط پروژه تعیین می گردد.
تنوع این نوع از کانال به لحاظ سایز و قطر دهانه نیز بسیار متنوع می باشد. همین تنوع سایز در ساخت کانال اسپیرال موجب می گردد تا بتوان به فراخور شرایط مربوط به کانال کشی و همچنین شرایط کلی پروژه، مناسب ترین نوع از کانال اسپیرال را بر اساس قطر دهانه استفاده نمود. زیرا سایز کانال بر روی قیمت کانال اسپیرال نیز موثر می باشد. البته اجرت ساخت و نصب کانال نیز از جمله عوامل تعیین کننده در لیست قیمت کانال اسپیرال می باشند که در خرید اینترنتی و خرید آنلاین نیز در نظر گرفته می شوند.
باید توجه داشت که ساخت کانال اسپیرال در سایز ها و قطر دهانه متفاوت، نیازمند ساخت اتصالات کانال اسپیرال مانند زانویی ، سه راهی، دریچه گرد و دریچه چهارگوش و .. )، هم سایز و متناسب با کانال می باشد. استفاده از اتصالات و قطعات با سایز های متناسب با کانال های اسپیرال و همچنین استفاده از تبدیل های مناسب در نقاط اتصال، انشعاب و … موجب می گردد تا هدر رفت انرژی و افت فشار در طی عملیات انتقال هوا از یک نقطه به نقطه دیگر؛ به حداقل میزان خود برسد. و در بسیاری موارد نیز به صفر می رسد.
ساخت کانال با استفاده از بهترین دستگاه کانال سازی اسپیرال ، بر اساس یک عملیات دورانی و مارپیچی می باشد. در واقع ساختار این کانال گرد به گونه ای می باشد که در روند ساخت کانال ورقی که قرار است کانال از آن ساخته شود؛ به صورت مارپیچ به دور یک محور لوله ای گرد دوران داده می شود. پس از چرخاندن این ورق به دور محور لوله ای، ادامه ساخت کانال با استفاده از تکنولوژی دوخت و پرس مارپیچی لبه هایی که روی هم قرار گرفته اند؛ صورت می پذیرد.
ساخت کانال اسپیرال به این شیوه ( دوخت پرسی لبه های مجاور در کنار هم )، موجب می گردد تا بر روی سطح خارجی این کانال، برامدگی هایی به وجود بیاید. وجود این برآمدگی هایی که با گام های منظم و در فواصل یکنواخت از یکدیگر قرار گرفته اند؛ موجب می گردد تا ظی ساخت اسپیرال مقاومت کانال تا میزان قابل توجهی بالا رود. البته در بسیاری موارد روش ساخت اسپیرال به گونه ای می باشد کانال با درز طولی تولید می گردد.
به وجود آمدن برآمدگی ها و خطوط بر روی سطح خارجی در طی ساخت کانال اسپیرال گالوانیزه در حالی است که سطح داخلی آن کاملا صاف و صیقلی باقی می ماند. و در واقع همین موضوع به یکی از مهم ترین مزیت های کانال اسپیرال تبدیل شده است. زیرا صاف و مسطح بودن جداره داخلی آن در طی ساخت کانال موجب می گردد تا در هنگام عبور مواد و ذرات ریز جامد از درون کانال، از انباشتگی مواد ممانعت به عمل بیاید. ایجاد این مزیت در جریان ساخت اسپیرال سبب می شود تا آلودگی و رشد باکتری ها در درون کانال اسپیرال به صفر برسد.
خاصیت صیقلی بودن در طی ساخت کانال اسپیرال در مقایسه با نمونه های چهارگوش کانال های فلزی، باعث می شود تا کانال های گرد اسپیرال همواره به اولین انتخاب مشتریان بدل گرند. زیرا زاویه دار بودن کانال های فلزی چهارگوش موجب می گردد تا آلودگی هایی در گوشه های آن در داخل کانال انباشته گردد. این موضوع از یک سو طول عمر مفید کانال هوا فلزی را کاهش می دهد و از سوی دیگر نیز موجب می گردد تا عملیات انتقال هوا به خوبی صورت نگیرد و ورود هوا به محیط داخل و یا خروج آن به کندی و در پایین ترین سطح کیفیت انجام می پذیرد.
لبه ها و مرز های ایجاد شده بر روی کانال در ساخت اسپیرال علاوه بر مقاومت بخشیدن به کانال در برابر ضربه و … ؛ همچنین موجب می گردد تا هوابندی مناسبی برای کانال صورت بگیرد. این موضوع سبب می شود تا میزان نشتی به حداقل برسد.
علاوه بر موارد ذکر شده، برای ساخت کانال اسپیرال می توان از رنگ های متنوعی نیز استفاده نمود. خدمات رنگ کانال های اسپیرال با توجه به شرایط پروژه و همچنین بر اساس سلیقه مشتری صورت می گیرد. برای رنگ آمیزی کانال ها از انواع مختلف رنگ های کوره ای در ساخت لوله اسپیرال استفاده می شود. رنگ های پودری الکترواستاتیکی که پس از رنگ آمیزی می بایست کانال در درون کوره قرار بگیرد تا رنگ آن تثبیت شود و به این صورت ساخت کانال اسپیرال تکمیل می گردد.

می توان کانال گالوانیزه را از همان ابتدای امر در کارخانه مانند کانال فلکسیبل عایق دار ، عایق کاری نمود. بهترین نوع از عایق های پیشنهادی برای عایق بندی این نوع از کانال های گالوانیزه، عایق الاستومری می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ساخت کانال اسپیرال پیشگام سپهر ( Construction of Pishgamsepehr Spiral Airduct ) با شماره تلفن زیر تماس حاصل نمایید.