کانال اسپیرال انتقال هوا چیست؟
امروزه در هر پروژه ای که صحبت از سیستم تهویه مطبوع در میان باشد، از کانال اسپیرال انتقال هوا پیشگام سپهر ( Pishgam Sepehr Spiral Airduct ) نیز به عنوان یکی از مهم ترین اجزای کار نام برده می شود.
زیرا کانال اسپیرال انتقال هوا ازجمله مقرون به صرفه ترین کانال های فلزی در محاسبات مالی و سریع و راحت ترین کانال های هوا در نصب و پروژه های کانال کشی به شمار می رود. و در حال حاضر در زمینه صنعت تهویه مطبوع به صورت گسترده به کار برده می شود و استفاده از آن به طور روزافزون در حال افزایش می باشد.
زیبایی ظاهری و جلوه جذاب بصری کانال اسپیرال انتقال هوا در کنار کیفیت بسیار بالا و مطلوب آن موجب گردیده است تا در هنگام کار در زمینه کانال کشی بویژه سیستم ها تهویه مطبوع در پروژه های مسکونی تا پروژه های بلندمرتبه صنعتی و کارخانه ای همواره کانال اسپیرال هوا اولین و بهترین کانال اسپیرال برای انتخاب باشد.
کانال اسپیرال از ورق های گالوانیزه ، ورق های آلومینیوم ( محیط های مرطوب ) و استیل ( محیط های بهداشتی ) ساخته می شود.
قطر استاندار مقطع دایره ای کانال اسپیرال انتقال هوا حداقل 100 میلی متر و حداکثر 2500 میلی متر می باشد. که همین تنوع سایز موجب می گردد تا بتوان از این نوع از کانال های انتقال هوا در بسیار از پروژه های کوچک تا بزرگ ، صنعتی و غیر صنعتی استفاده نمود.
کانال اسپیرال انتقال هوا معمولا در طول های استاندارد 3 متری ( شاخه های 3 متری ) تولید و عرضه می گردد. اما به طور کلی این کانال ها را می توان از طول 0.5 متر تا 6 متر تولید کرد. که برحسب نیاز هر پروژه و فراخور ویژگی ها و خصیصه های مربوط به طرح کانال کشی مورد استفاده قرار می گیرد.
گذشته از قطر سطح مقطع و طول کانال اسپیرال انتقال هوا، ضخامت این نوع از کانال ها نیز برای مصارف گوناگون، متفاوت می باشد. به صورت عمده کانال های اسپیرال از ورق هایی با ضخامت 0.6 ، 0.8 ، 1 میلی متر و در برخی موارد نیز بالای 1 میلی متر در ضخامت های 1.25 و 1.5 میلی متر تولید می گردد. استفاده از هر ضخامت کانال انتقال هوا کاملا و منحصرا وابسته به نوع پروژه و کاربری آن و هم چنین مواد عبوری از داخل کانال می باشد.
اتصالات کانال اسپیرال انتقل هوا
کلیه اتصالات قابل استفاده برای نصب کانال اسپیرال انتقال هوا همچون انواع سه راهی ، زانویی ، تبدیل ها ، دریچه ها و … نیز قابلیت ساخت با ورق های ضخامت مختلف را دارند. به عبارت دیگر همه اتصالات که برای کانال اسپیرال مورد استفاده قرار می گیرد، می بایست مانند خود کانال از ضخامت مشابهی از ورق ها ساخته شده باشد.
ساختار کانال اسپیرال انتقال هوا به گونه ای می باشد که سطح داخی کاملا صاف و مسطحی دارد که این موضوع خود به کاهش اصطکاک هوای عبوری از کانال کمک شایان توجهی می نماید. اما در مقابل سطح خارجی این کانال دارای درز های مارپیچ مانندی می باشد. این برآمدگی ها و خطوط روی کانال اسپیرال در نتیجه نحوه تولید این کانال به وجود می آید که خود نیز عاملی برای استحکام بیشتر کانال اسپیرال می باشد. و همین مورد سبب می گردد تا از کانال هوا در پروژه هایی که به مقاومت بیشتری نیاز است، استفاده گردد.
علاوه بر استحکام بالا، هوابندی مناسبی که در روند ایجاد این درز ها اتفاق می افتد موجب می گردد تا افت فشار کمتری در هنگام عبور هوا از کانال اسپیرال انتقال هوا داشته باشیم و میزان نشتی هوا به کمترین میزان خود می رسد. که این موضوع خود به تنهایی موجب می گردد تا سهم قابل توجهی از اصطکاک هوای داخل کانال کاسته شود.
از طرفی نیز می توان با ایجاد خطوطی بیشتر در بدنه و سطح خارجی کانال اسپیرال انتقال هوا، استحکام بیشتری به آن بخشید. در این صورت تولید این نوع از کانال های اسپیرال نسبت به سایر مدل های مشابه که با درز طولی بر سطح خارجی ساخته می شوند و یا حتی نسبت به کانال های چهارگوش با ضخامت کمتر و سبکتر؛ کاملا مقرون به صرفه می باشند. ایجاد درز های بیشتر بر روی سطح خارجی کانال منجر به تولید نوع خاصی از کانال اسپیرال می گردد که اصطلاحا با نام کانال اسپیرال رخ دار شناخته می گردد.
وجود این درز های اضافی و یا به اصطلاح بر امدگی های اضافی در درز های موجود بر سطح لوله اسپیرال هوا موجب می گردد تا استحکام این کانال تا حد قابل توجهی افزایش یابد و این یکی از دلیل هایی است که می توان این کانال را در طول های بلند تری تولید و در بازار عرضه نمود. در واقع با وجود این درز های اضافی قدرت تحمل کانال هوا افزایش می یابد و همین موضوع آن را به بهترین انتخاب جهت استفاده در پروژه های سنگین تبدیل می کند.

کاربرد کانال اسپیرال انتقال هوا
کانال اسپیرال انتقال هوا در همه کارخانه ها و کارگاه های صنعتی، سالن های ورزشی ، ساختمان های بلند مرتبه و مجتمع های مسکونی و هر سازه و پروژه بزرگی که در آن از سیستم تهویه مطبوع استفاده می گردد؛ کاربرد دارد. زیرا امروزه این نوع از کانال اسپیرال به یکی از اساسی ترین اجزای سیستم های تهویه مطبوع بدل شده است.
دلیل استفاده بیش از پیش از کانال اسپیرال گالوانیزه و جایگزینی آن با کانال های چهارگوش با سطح مقطع مربعی و مستطیل در بسیاری از پروژه ها، در واقع مزیت ها و خصوصیات منحصر به فرد و بسیار زیاد این کانال می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
مزیت های کانال اسپیرال
اولین موردی که در مورد کانال اسپیرال انتقال هوا جلب توجه می کند، همان ظاهر زیبا و نمای خوبی است که در معرض دید قرار می گیرد و به عنوان اولین دلیل محبوبیت این مدل از کانال ها مطرح می گردد. این جذابیت بصری تا حدی است که در بسیاری پروژه ها معماران و طراحان داخل از کانال اسپیرال به عنوان یک المان در دکوراسیون داخلی بهره می برند. یکی از عواملی که بر زیبایی این نوع از کانال ها تاثیر زیادی می گذارد همان قابلیت رنگ آمیزی این کانال ها می باشد که محبوبیت آن را دوچندان می کند.
رنگ آمیزی کانال اسپیرال انتقال هوا با استفاده از رنگ های پودری استاتیکی صورت می گیرد. ابتدا سطح کانال با یک نوع از اسید با فرمولی خاص شست و شو داده می شود سپس با رنگ پودری استاتیکی رنگ آمیزی و روانه کوره می شود تا رنگ آن تثبیت گردد.
یکی دیگر از مهمترین مزایای استفاده از کانال اسپیرال انتقال هوا، مقرون به صرفه بودن نصب آن می باشد. به دلیل ساختار خاص و مقطع دایره ای این نوع از کانال های هوا، نصب آن بسیار آسان و با تجهیزات کمتری نسبت به سایر کانال ها صورت می گیرد. میزان تجهیزاتی که برای نصب کانال اسپیرال استفاده می گردد تا حدود 30 درصد از تجهیزاتی که برای نصب کانال چهارگوش استفاده می گردد، کمتر می باشد. که این خود تا حد بسیار زیادی موجب کاهش هزینه های نصب و در نهایت مقرون به صرفه بودن پروژه می شود.
ساختار کانال اسپیرال علاوه بر کاهش تعداد تجهیزات نصب موجب می گردد تا بتوان به راحتی این کانال را از میان تجهیزات و یا از گوشه های یک سازه با کادر بندی عبور داده و به بهترین نحو کانال کشی نمود. که این موضوع هم زیبایی بصری و هم سهولت در نصب را به دنبال دارد.
یکی دیگر از عواملی که موجب سهولت در نصب کانال اسپیرال انتقال هوا می گردد، نصب سریع اتصالات به کانال و یا اتصالات به یکدیگر می باشد که در کمترین زمان با سرعت بالایی امکان پذیر است.
لازم به ذکر است که کانال اسپیرال انتقال هوا قابلیت پیش تولید و آماده شدن از قبل را دارد و همین موضوع سبب می گردد تا کلیه سفارشات در کوتاهترین زمان ممکن آماده و ارسال گردد. از سوی دیگر این مزیت کانال اسپیرال موجب می گردد تا بتوان آن را به راحتی حمل و یا انبار نمود.
عایق سازی کانال اسپیرال
عایق کاری کانال های اسپیرال نیز بحث بسیار مهمی است که به ویژه در پروژه هایی که کانال کشی در محیط های خارجی صورت می پذیرد، می بایست مورد توجه قرار بگیرد. کانال اسپیرال انتقال هوا را می توان با عایق الاستومری عایق بندی نمود که در این صورت کانال هوا هم در برابر برودت و حرارت و هم ضربات فیزیکی مقاوم تر می گردد. عایق های الاستومری در برابر صوت هم می توانند به عنوان یک عایق به خوبی عمل کنند. بنابراین میزان صدای تولید شده ناشی از عبور هوا از داخل این کانال ها تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد. البته میزان صدای تولیدی در کانال اسپیرال بسیار کمتر از صدای ناشی از عبور جریان در کانال های چهارگوش می باشد که این مسئله تا حد زیادی به دلیل گوشه دار بودن کانال مربعی می باشد.
امکان سفارش اجزای استاندارد و متفاوت، مناسب کانال اسپیرال انتقال هوا موجب می گردد تا بتوان به راحتی از این کانال در اکثر پروژه ها به راحتی استفاده نمود. درواقع همین قابلیت سفارشی بودن کانال های اسپیرال است که موجب می گردد تا از این کانال ها برای هر نوع پروژه ای به فراخور هدف خاص و ویژگی های آن پروژه استفاده نمود و بهترین نتیجه را انتظار داشت. برای خرید آنلاین و یا خرید اینترنتی کانال انتقال هوا در تمامی شهر های ایران ( تهران، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز و … ) میتوانید با شماره تلفن ما تماس بگیرید. همچنین میتوانید لیست قیمت کانال اسپیرال انتقال هوا همچنین از دیگر محصولات سیستم داکت اسپیلیت از جمله لوله خرطومی هوا ( لوله خرطومی مکنده )، کانال فلکسیبل، کانال فلکسیبل عایق دار، داکت فلکسیبل و انواع دریچه ( دریچه گرد و دریچه چهارگوش ) دیدن فرمایید.